Bloemkoolpuree is een gerecht dat is gemaakt door gekookte bloemkool te pureren tot een gladde, romige puree.
Het kan worden gegeten als bijgerecht of als vervanger voor aardappelpuree.
Het is een geweldige manier om meer groenten toe te voegen aan je dieet en is ook nog eens koolhydraatarm en glutenvrij.
Het kan op smaak worden gebracht met verschillende kruiden, zoals knoflook, rozemarijn of tijm, en kan worden gemaakt met toevoeging van boter, room of kaas om de smaak te verrijken.

Recept Bloemkoolpuree
Ingrediënten
- 1 Middelgrote Bloemkool in roosjes gesneden
- 1 Knoflookteentje fijngehakt
- 2 Eetlepels Boter of olijfolie
- 1/4 Kopje Melk of room
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Kook de bloemkoolroosjes in een pan met kokend water tot ze zacht zijn, ongeveer 10 tot 15 minuten.
- Giet de bloemkool af en laat deze even afkoelen.
- Voeg de gekookte bloemkool toe aan een blender of keukenmachine en voeg ook de boter of olijfolie toe, knoflook (optioneel), melk of room, en een snufje zout en peper toe.
- Blend de ingrediënten tot een gladde puree.
- Als de puree te dik is, voeg dan meer melk of room toe tot de gewenste consistentie is bereikt.
- Proef de puree en breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.
- Serveer de bloemkoolpuree warm als bijgerecht.
- Garneer eventueel met verse kruiden zoals peterselie of bieslook.
Tip
Je kan ook geraspte Parmezaanse kaas of andere kruiden naar smaak toevoegen om de puree meer smaak te geven.