Broccoli-bloemkoolsoep met verse knoflookcroutons is een heerlijke en gezonde soep gemaakt van broccoli, bloemkool en groentebouillon, op smaak gebracht met ui, knoflook en room.
De soep wordt geserveerd met knapperige croutons gemaakt van brood, knoflook en olijfolie.
Dit gerecht is een geweldige manier om veel groenten in je dieet op te nemen en is ook nog eens gemakkelijk te maken.
Recept Broccoli-bloemkoolsoep met verse knoflookcroutons
Het recept voor de soep is voldoende voor 4 personen.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 226 kcal
Ingrediënten
- 1 Broccoli
- 1 Bloemkool
- 1 Ui gesnipperd
- 2 Knoflookteentjes fijngehakt
- 1 Liter Groentebouillon
- 100 Mililiter Room
- 2 Eetlepel Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Voor de knoflookcroutons:
- 2 Sneden Brood in blokjes gesneden
- 1 Knoflookteentje fijngehakt
- 2 Eetlepel Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
-
Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
-
Voeg de ui toe en fruit deze tot deze glazig is, voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze nog 1 tot 2 minuten mee.
-
Voeg hierna de broccoli en bloemkool toe aan de pan en bak deze ook kort mee.
-
Voeg dan de groentebouillon toe en breng aan de kook.
-
Laat de soep 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn geworden.
-
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
-
Voeg de room toe en roer goed door.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Maak intussen de knoflookcroutons door de broodblokjes te mengen met de knoflook, olijfolie, zout en peper.
-
Bak de croutons in een pan tot ze goudbruin en knapperig zijn.
-
Serveer de soep met de knoflookcroutons bovenop en eventueel nog wat extra verse kruiden zoals peterselie of bieslook.