Vegan curry bloemkool

Vegan curry bloemkool

Vegan curry bloemkool is een heerlijk gerecht waarbij bloemkoolroosjes worden bereid in een smaakvolle currysaus zonder dierlijke producten.

Het is een geweldige optie voor mensen die een veganistisch dieet volgen of gewoon op zoek zijn naar een gezondere maaltijd.

Deze curry combineert de milde smaak van bloemkool met de kruidige en aromatische smaken van verschillende specerijen.

Hier het recept om dit heerlijke gerecht zelf te maken.

Recept vegan curry bloemkool

Dit recept voor de vegan curry bloemkool is voldoende voor 4 personen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Keyword Vegan curry bloemkool
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 279 kcal

Ingrediënten

  • 1 Middelgrote Bloemkool in kleine roosjes gesneden
  • 1 Ui fijngehakt
  • 2 Knoflookteentjes fijngehakt
  • 1 Rode Paprika in blokjes gesneden
  • 1 Blikje Kokosmelk
  • 2 Eetlepels Rode currypasta
  • 1 Theelepel Kurkuma
  • 1 Theelepel Komijn
  • 1 Theelepel Garam masala
  • Zout naar smaak
  • Verse koriander gehakt (optioneel)
  • Olijfolie voor het bakken

Bereiding

  1. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en glazig is.
  3. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.
  4. Voeg de rode paprika toe aan de pan en bak deze een paar minuten mee tot hij iets zachter wordt.
  5. Voeg dan de rode currypasta, kurkuma, komijn en garam masala toe.
  6. Roer goed door zodat de specerijen zich goed vermengen met de groenten.
  7. Voeg nu de bloemkoolroosjes toe aan de pan en roer ze door de currysaus, zodat ze gelijkmatig bedekt worden.
  8. Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de curry ongeveer 15 tot 20 minuten sudderen, of tot de bloemkool zacht en gaar is.
  9. Breng de vegan curry bloemkool op smaak met zout naar wens.
  10. Serveer de curry in kommen en garneer met verse koriander, indien gewenst.
  11. Je kunt de curry serveren met gestoomde rijst, naanbrood of quinoa voor een complete maaltijd.
Deel ons op social media