Belangrijk is bij bloemkoolsalade overigens wel de herkomst van de bloemkool, bij voorkeur natuurlijk uit Nederland, en bij voorkeur niet uit landen die bekend staan om de sterk geurende bloemkolen.
Dus goed opletten op de herkomst, en anders er naar vragen bij de groentenboer of supermarkt.
De bloemkoolroosjes wassen, eventueel 5 a 10 minuten koken, en goed laten uitlekken.
De tomaten wassen, drogen, en in kleine partjes snijden.
Bloemkoolroosjes en de tomaatpartjes door elkaar mengen.
Olie, azijn of citroensap, beetje zout en peper, en de gehakte peterselie goed mengen, en door de bloemkoolsalade mengen.
De salade is nog lekkerder als je de salade even in de koelkast laat rusten
Ingrediënten
De bloemkoolroosjes en de wortelstukjes wassen, eventueel 5 a 10 minuten koken, en goed laten uitlekken.
De zure room losroeren, en mengen met citroensap, beetje zout en peper, suiker naar smaak, bieslook en peterselie.
Bloemkoolroosjes en de wortelstukjes door de zure room roeren, of andersom, en de salade even in de koelkast laten staan, zodat de smaken nog duidelijker worden.
In plaats van zure room, kan je ook kwark of Griekse yoghurt gebruiken.
Lekker bij een bloemkoolsalade zijn bijvoorbeeld een gehaktbal of een biefstukje, en gebakken aardappelen.
Maar het is ook een perfect bijgerecht, zeker als het heerlijk warm weer weer, en je wilt gaan barbecuen.