Ga terug
Afdrukken

Hoe maak je bloemkool nuggets van de barbecue?

Het recept voor de bloemkool nuggets is voldoende voor 4 personen
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Bloemkool nuggets van de barbecue
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 14 minuten
Totale Tijd 34 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 82 kcal

Ingrediënten

  • 1 Middelgrote Bloemkool
  • 1/2 Kopje Bloem
  • 1/2 Kopje Paneermeel
  • 1/2 Theelepel Paprikapoeder
  • 1/2 Theelepel Knoflookpoeder
  • 1/2 Theelepel Uienpoeder
  • 1/4 Theelepel Zout
  • 1/4 Theelepel Zwarte peper
  • 1/2 Kopje Plantaardige melk bijvoorbeeld sojamelk of amandelmelk
  • 1/4 Kopje Olijfolie

Bereiding

  1. Snij de bloemkool in kleine stukjes en zet opzij.
  2. Meng de bloem, paneermeel, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper in een grote kom.
  3. Giet de plantaardige melk in een andere kom.
  4. Dompel elk stukje bloemkool eerst in de melk en vervolgens in het paneermengsel, zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn.
  5. Leg de gepaneerde bloemkool nuggets op een bakplaat en bestrijk met olijfolie.
  6. Verhit de grill van de barbecue voor op middelhoog vuur.
  7. Leg de bloemkool nuggets op de grill en bak ongeveer 5 tot 7 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  8. Serveer de bloemkool nuggets warm, met een saus naar keuze.