Ga terug
Afdrukken

Bloemkool invriezen

Bloemkool invriezen is heel makkelijk.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword bloemkool invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 1 minuut
Totale Tijd 4 minuten
Geschikt voor 1 Portie

Ingrediënten

  • 1 Grote bloemkool
  • Water
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Maak de groente eerst goed schoon, en verdeel de bloemkool in roosjes. Eigenlijk net alsof je de bloemkool wilt gaan koken.

    Echter, voor de bloemkool invriezen is het voldoende om de groente kort te blancheren, voeg wel wat zout toe aan het water.

  2. Zodra het water kookt, de bloemkoolroosjes toevoegen, en niet langer dan één minuut laten koken. Dus niet de roosjes in het water doen en dan pas de pan met water op het vuur zetten.

  3. Na het blancheren even afspoelen onder koud water, en goed laten uitlekken, in een diepvrieszakje doen, of in een diepvriesbakje, de datum er op zetten en in de diepvries doen.

    De datum voorkomt dat je te oude groente uit de diepvries gebruikt, want echt langer dan een jaar moet je de bloemkool niet in de vriezer laten liggen. Dat is wel een beetje afhankelijk van hoe laag de temperaturen zijn in de diepvries.

Opmerkingen - Tips

Ga je bloemkool invriezen in een diepvriesvak, dan is de groente normaliter niet echt langer houdbaar dan een maand tot 6 weken. Ook dat heeft weer met de temperatuur te maken, die in een echte diepvries lager is.

Datzelfde is overigens ook van toepassing, als je in de supermarkt bloemkool koopt uit de vriezer. Deze voorverpakte diepvries bloemkool is maximaal 6 maanden houdbaar. Let dus altijd op de houdbaarheidsdatum als je deze diepvriesgroente koopt.

Het komt eigenlijk op hetzelfde neer als zelf bloemkool invriezen, het is alleen een stuk gemakkelijker, omdat je zelf niet veel hoeft te doen.

Maar ook bij ingevroren bloemkool, moiet je wel de uiterste houdbaarheidsdatum in de gaten houden, want ook al is de groente ingevroren, het kan wel degelijk bederven.

Let ook op zakken die kapot zijn. Gooi die liever weg, want in dat geval kan de groente sneller bederven.