Bloemkool Recepten

Bloemkool Recepten

Bloemkool Recepten

Bloemkool is misschien een wat saaie groente, althans dat imago heeft de groente misschien, maar wat veel mensen niet weten, is dat het één van de meest veelzijdige groenten is, waarover we de beschikking hebben.

Alleen kennen de meeste Nederlanders bloemkool alleen van bloemkool met aardappelen en een stuk vlees, of een gehaktbal. Maar er is natuurlijk nog veel meer lekkers te toveren met bloemkool.

Lekkere recepten met bloemkool

Doordat dit een zo veelzijdige groente is, zijn er ook diverse recepten beschikbaar, waarin bloemkool is verwerkt. Recepten als bloemkoolsoep, waarvan we wel moeten zeggen dat je hiervan moet houden, met diverse variaties en recepten.

Maar, je kunt ook verschillende recepten vinden, waarin bloemkool is verwerkt in een salade, als hartige taart, en zelfs in een echt hollands slaatje, en niet alleen als garnering.

Erg lekker zijn bijvoorbeeld de recepten, ook hier weer veel variatie, voor een tomaten bloemkool salade. Maar bloemkool is ook erg geschikt om in een laagje zelfrijzend bakmeel, een zacht en glad deeg bedoelen we, te frituren. Erg lekker, alsof je appelflappen aan het bakken bent, maar dan in plaats van appel, bloemkool.

Dat is toch één van de exotische gerechten die we in Nederland kennen.

En bloemkool is natuurlijk over de hele wereld bekend als veelzijdige groente, in het Duitstalige gebied vaak Karfiol genoemd, en dus wordt de groente ook in allerlei buitenlandse recepten gebruikt.

Enkele voorbeelden zijn

  • Overschotel met bloemkool en gehakt
  • Italiaanse bloemkoolschotel uit de oven
  • Een variatie op Chicken masala is bloemkool masala, één van de recepten uit Suriname
  • En je kunt deze groente ook uitstekend roerbakken

Zo zie je maar weer, dat bloemkool een veelzijdige groente is, die in diverse landen wordt gebruikt in lekkere recepten.

Dus, ook al zeg je dat bloemkool erg saai is om te eten, met een beetje fantasie, kan je met deze oerhollandse groente iets bijzonder exotisch op tafel zetten.

Advertentie

Gefrituurde Bloemkool

Gefrituurde Bloemkool

Bloemkool is een groente die ontzettende afwisselend gebruikt kan worden.

Zo kan de groente gefrituurd worden. In principe is de methode van frituren gelijk aan het frituren van andere groentesoorten, en fruitsoorten. Dat wil dus zeggen dat je voor het recept ook zelfrijzend bakmeel kunt gebruiken, net als je met oud en nieuw voor de appelflappen kunt gebruiken. Lees meer

Bloemkool Rösti

Bloemkool Rösti

Bloemkool rösti is een verrassende manier om twee gerechten te combineren, die binnen de Nederlandse keuken erg geliefd zijn.

Daarbij moet je wel bedenken dat rösti eigenlijk geraspte aardappel is, maar in dit recept serveren we rösti koekjes gemaakt van bloemkool, net zoals je deze in de supermarkt kunt kopen die gemaakt zijn van aardappels. Lees meer

Bloemkoolsalade

Bloemkoolsalade

Bloemkoolsalade is een frisse variant op de normale manier om bloemkool te koken, en kan gemaakt worden naar eigen smaak.

De bloemkool kan rauw gebruikt worden in de bloemkoolsalade, maar als dat iets te hard is voor je, kan je de bloemkoolroosjes ook eerst vijf a tien minuten laten koken. Lees meer