Bloemkoolpuree is een gerecht dat is gemaakt door gekookte bloemkool te pureren tot een gladde, romige puree. Het kan worden gegeten als bijgerecht of als vervanger voor aardappelpuree. Het is een geweldige manier om meer groenten toe te voegen aan je dieet en is ook nog eens koolhydraatarm en glutenvrij. Het kan op smaak worden […]
Bloemkool Recepten

Hollandse ovenschotel met bloemkool
Hollandse ovenschotel met bloemkool, een gerecht dat bestaat uit laagjes van bloemkool, aardappelen, gehakt en kaas, dat in de oven wordt gebakken tot het mooi bruin en knapperig is. Het is dus echt een hollands gerecht wat je een keer moet uitproberen als je het nog nooit gegeten heb. En laten we het zo zeggen, […]

Bloemkoolsteak uit de oven
Bloemkoolsteak uit de oven is anders dan een normale steak, het enig verschil is dat de steak uit bloemkool gemaakt is en dus geen vlees is. Een soort vegetarische steak dus. Het mooie aan de bloemkoolsteak is dat deze best wel weinig koolhydraten heeft, 1 plak bloemkool bevat, maar over 5,7 gram koolhydraten. Ook is […]

Bloemkool Recepten
Bloemkool is misschien een wat saaie groente, althans dat imago heeft de groente misschien, maar wat veel mensen niet weten, is dat het één van de meest veelzijdige groenten is, waarover we de beschikking hebben. Alleen kennen de meeste Nederlanders bloemkool alleen van bloemkool met aardappelen en een stuk vlees, of een gehaktbal. Maar er […]

Stamppot Bloemkool
Bloemkool is, zoals je waarschijnlijk al wel weet, een groente die je op veel verschillende manieren kan klaarmaken, en daarbij de vitaminen en mineralen kan behouden. Op welke manier je dan ook de bloemkool klaarmaakt, het is nagenoeg altijd een erg gezonde maaltijd.

Bloemkool met kaassaus en worst
Bloemkool met kaassaus en worst kun je het recept voor bloemkool noemen dat dichtbij de oorspronkelijke manier van bloemkool koken komt. Nog niet eens zo lang gelden kregen we met ons allen immers alleen deze groente te eten met gekookte aardappelen en een sausje.

Gefrituurde Bloemkool
Bloemkool is een groente die ontzettende afwisselend gebruikt kan worden. Zo kan de groente gefrituurd worden. In principe is de methode van frituren gelijk aan het frituren van andere groentesoorten, en fruitsoorten. Dat wil dus zeggen dat je voor het recept ook zelfrijzend bakmeel kunt gebruiken, net als je met oud en nieuw voor de […]

Gebakken bloemkool
Gebakken bloemkool, is eigenlijk een variatie op het frituren van de groente, en het verschil is eigenlijk hetzelfde als bij het firturen of bakken van aardappelen. Het heeft beide een eigen smaak, en beide erg lekker

Roerbakken Bloemkool
Roerbakken bloemkool is een gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt klaar maken, maar wat het lekkerste is als je een wok gebruikt.

Bloemkool Rösti
Bloemkool rösti is een verrassende manier om twee gerechten te combineren, die binnen de Nederlandse keuken erg geliefd zijn. Daarbij moet je wel bedenken dat rösti eigenlijk geraspte aardappel is, maar in dit recept serveren we rösti koekjes gemaakt van bloemkool, net zoals je deze in de supermarkt kunt kopen die gemaakt zijn van aardappels.

Gegratineerde Bloemkool
Gegratineerde bloemkool is een heerlijke variant met deze oeerhollandse groente. Eigenlijk een bijgerecht, waarbij je eventueel nog een stukje vlees kunt toevoegen, en gekookte of gebakken aardappelen erg lekker zijn.

Curry Bloemkool
Curry bloemkool met linzen en gehaktballetjes is niet alleen een heerlijk bloemkoolgerecht, maar laat meteen ook weer zien hoe veelzijdig de bloemkool eigenlijk is. Een oer-Hollandse groente, die dor wat extra toevoegingen ineens een heerlijk oosters gerecht wordt.

Bloemkoolsoep
Bloemkoolsoep kun je op heel veel verschillende manieren klaarmaken, maar de bloemkoolsoep met gebakken rauwe ham reepjes is toch wel een hele bijzondere variant, die bij veel mensen erg populair is.

Bloemkoolschotel
Bloemkoolschotel met aardappelen, prei en gehakt, is een volwaardige, maar erg lekkere maaltijd. Dit gerecht zorgt voor een gezonde maaltijd, die iedereen lekker zal vinden.

Bloemkoolsalade
Bloemkoolsalade is een frisse variant op de normale manier om bloemkool te koken, en kan gemaakt worden naar eigen smaak. De bloemkool kan rauw gebruikt worden in de bloemkoolsalade, maar als dat iets te hard is voor je, kan je de bloemkoolroosjes ook eerst vijf a tien minuten laten koken.