Bloemkool Rösti

Bloemkool Rösti

Bloemkool rösti is een verrassende manier om twee gerechten te combineren, die binnen de Nederlandse keuken erg geliefd zijn.

Daarbij moet je wel bedenken dat rösti eigenlijk geraspte aardappel is, maar in dit recept serveren we rösti koekjes gemaakt van bloemkool, net zoals je deze in de supermarkt kunt kopen die gemaakt zijn van aardappels.

Recept Bloemkoolrösti

De koekjes bloemkoolrösti worden gebakken in de koekenpan, en zijn doorgaans snel klaar.

Een ideaal gerecht als je niet veel tijd hebt om lang in de keuken te staan.

Overigens, heb je bloemkool rösti over? Je kunt de rösti koekjes simpel invriezen voor later gebruik.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword bloemkool, rösti
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 299 kcal

Ingrediënten

  • 1 Bloemkool
  • 100 Gram Fijn geraspte Prmezaanse kaas
  • 400 Milliliter Zure room
  • Paneermeel
  • Goede olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 Eierdooiers Eiwit hebben we niet nodig.
  • Handje Gesneden bieslook

Bereiding

  1. De bloemkool schoonmaken, en in roosjes snijden. De roosjes in zout water gaar koken.

    Gekookte bloemkool fijn prakken.

  2. Eierdooiers en de zure room mengen, Parmezaanse kaas toevoegen samen met een beetje paneermeel en wat bieslook.

  3. De fijngeprakte bloemkool toevoegen, goed vermengen en op smaak brengen met zout en peper.

    Als een stevige massa is ontstaan, ballen draaien van het mengsel. Is het mengsel nog niet stevig genoeg, dan met wat paneermeel verder indikken.

  4. Olie in een koekenpan doen, de ballen in de olie leggen en wat platter maken. Goudbruin bakken een beide kanten.

Opmerkingen - Tips

Je kunt eventueel ook wat fijn geprakte vis toevoegen, zoals kabeljauw of zalm.

Bovendien kun je voor dit recept ook andere groenten gebruiken, zoals broccoli of wortels.

Een andere manier om bloemkool rösti te maken, is een combinatie maken van kleine roosjes gekookte bloemkool, en geraspte aardappel.

Blokjes ham of gehaktballetjes er doorheen, en bakken in een koekenpan. Strooi er wat geraspte kaas over en laat het op een zacht vuur even smelten.

Advertentie