Stevige Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep kun je op heel veel verschillende manieren klaarmaken, maar de bloemkoolsoep met gebakken rauwe ham reepjes is toch wel een hele bijzondere variant, die bij veel mensen erg populair is.

Bovendien is deze bloemkoolsoep heel makkelijk klaar te maken, wat bij veel andere recepten om van bloemkool soep te maken een geheel ander verhaal is.

Recept bloemkoolsoep

Ook dit recept voor bloemkoolsoep is voor vier personen. Mocht je de soep voor meer personen willen koken, dan is het simpel een kwestie van de ingrediënten verhogen.

Je kunt naar smnaak natuurlijk ook rundvleesbouillonblokjes of groentebouillonblokjes gebruiken.

Gang Soep
Keuken Nederlands
Keyword bloemkoolsoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 69 kcal

Ingrediënten

  • 1 Bloemkool
  • 1 Grote aardappel
  • 2 Blokjes Kippenbouillon
  • 4 Plakken Rauwe ham
  • 750 Milliliter Water
  • 125 Milliliter Crème fraîche
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Doe 750 ml liter water in een grote soeppan. Snij de aardappel in kleine blokjes, maak de bloemkool schon, en snij deze in roosjes.

    Los de blokjes bouillon op in een beetje warm water en voeg dit toe aan het water. Doe de bloemkoolroosjes, en de blokjes aardappel in het water.

    Breng het geheel aan de kook, en laat het 15 minuten zachtjes doorkoken.

  2. Snij ondertussen van de rauwe ham de vet randen af als deze er aan zitten, en snij de ham in reepjes. Bak de hamreepjes in een droge pan, dus zonder boter.

    Daarna kun je ze het beste op wat keukenpapier laten uitlekken.

  3. De bloemkool en aardappel met een pureestamper in de pan fijn stampen. Je kunt hiervoor natuurlijk ook een keukenmachine gebruiken.

  4. De crème fraîche toevoegen, en een beetje peper. Het geheel goed doorroeren en opnieuw aan de kook brengen.

  5. Verdeel de soep over de borden of soepkommen, leg de rauwe ham erin of verkruimel ze er boven.

    In plaats van crème fraîche kun je ook een beetje roomboter gebruiken, of slagroom. Dit moet dan geen reeds gezoete slagroom zijn, want dat is voor dit doeleinde te zoet.

Advertentie