Bloemkool Curry

Curry Bloemkool

Curry bloemkool met linzen en gehaktballetjes is niet alleen een heerlijk bloemkoolgerecht, maar laat meteen ook weer zien hoe veelzijdig de bloemkool eigenlijk is.

Een oer-Hollandse groente, die dor wat extra toevoegingen ineens een heerlijk oosters gerecht wordt.

Recept Curry bloemkool

Dit heerlijke recept voor curry bloemkool is overigens voldoende voor vier personen, en is te combineren met rijst of rijstgerechten, maar ook met goed gebakken aardappeltjes.

Een erg lekkere combinatie is, als je er Servische rijst bij maakt. Daar komt deze bloemkoolschotel nog beter tot zijn recht.

Bij de linzen kun je linzen uit blik nemen, of uit pak, die je vaak nog eerst moet koken. Voor de smaak maakt het weinig uit.

Wil je scherper eten, kan je natuurlijk ook een andere variant currypasta of iets dergelijks nemen.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Keyword bloemkool
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 85 kcal

Ingrediënten

  • 1 Bloemkool
  • 2 Uien, middelgroot
  • 400 Gram Linzen
  • 500 Gram Gehakt
  • 1 Eetlepel Zonnebloemolie
  • 200 Milliliter Kokosmelk
  • 3 Eetlepels Gehakte koriander
  • 2 Eetlepels Milde Indische currypasta
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Snij de uien in ringen, maak de bloemkool schoon en snij in niet al te grote roosjes.

  2. Maak van het gehakt kleine balletje. De grootte van soepballetjes is het beste.

    Bak de gehaktballetjes in een hapjes- of koekenpan in een beetje zonnebloemolie, tot ze rondom goudbruin zijn.

    Haal ze daarna uit de pan en leg ze op een bord.

  3. In het overgebleven vet van de gehaktballetjes doe je de uien, en fruit in ongeveer 3 minuten op een laag vuur.

    Voeg de bloemkoolroosjes, kokosmelk en currypasta toe, het geheel goed doorroeren en aan de kook brengen.

  4. Daarna het geheel op een laag vuur ca 5 min gaar laten stomen, dus het beste met de deksel op de pan.

  5. De linzen afspoelen, hiervoor kun je het beste een zeef gebruiken.

    Voeg de linzen en gehaktballetjes toe en alles nog een keer ongeveer 5 min zachtjes laten koken of stomen.

    Voeg wat zout en peper toe naar smaak, server de curry bloemkool met linzen en gehaktballetjes op vier borden, en voor het opdienen strooi je er nog wat koriander over.

Deel ons op social media