Gebakken Bloemkool

Gebakken bloemkool

Gebakken bloemkool, is eigenlijk een variatie op het frituren van de groente, en het verschil is eigenlijk hetzelfde als bij het firturen of bakken van aardappelen. Het heeft beide een eigen smaak, en beide erg lekker

Recept Gebakken bloemkool

Gebakken bloemkool is nog lekkerder dan gefrituurde bloemkool.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword bloemkool
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 120 kcal

Ingrediënten

 • 1 Bloemkool
 • 1 Liter Water
 • 3 Eieren
 • Paneermeel
 • Boter
 • Zout en peper naar smaak

Bereiding

 1. Bloemkool is een groente waar je veel kanten mee op kunt. Als je kinderen bijvoorbeeld niet zo’n liefhebber zijn van gekookte groente dan kun je eens gebakken bloemkool uitproberen. Bloemkool heeft op zich al niet een uitgesproken smaak waardoor kinderen het best kunnen eten. Maar gebakken bloemkool is daarbij ook nog knapperig en daardoor ideaal om aan kinderen te serveren.

  Je gaat eerst de bloemkool koken. Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook deze 6 tot 8 minuten. Voeg bij het kokende water eerst zout toe voor je de bloemkoolroosjes toevoegt. Het zout trekt dan in de bloemkool in waardoor de smaak beter wordt. Als de bloemkool gaar is, giet je het af en laat je het even afkoelen. Je kunt zelf bepalen of je nu grote roosjes of kleine roosjes snijd. Let er wel op dat je rekening houdt met de kooktijd van de bloemkoolroosjes.

 2. Ondertussen kluts je de eieren los in een kom en leg je een bord met paneermeel klaar. Voor het paneermeel kun je gekruid paneermeel gebruiken, als je van gekruid eten houd, maar je kunt ook gewoon naturel paneermeel gebruiken.

 3. Je kunt de bloemkool ook kruiden door peper, of andere kruiden aan het eimengsel toe te voegen. Je kunt eventueel ook andere kruiden toevoegen om de bloemkoolroosjes op smaak te brengen. Let er wel op dat als je gekruid paneermeel gebuikt, het vuur wat lager staat. Door de kruiden in het paneermeel worden de bloemkoolroosjes sneller donkerder van kleur.

 4. Als de bloemkool voldoende is afgekoeld kun je de bloemkoolroosjes stuk voor stuk eerst door het eimengsel halen en vervolgens door het paneermeel halen. De gepaneerde bloemkoolroosjes ga je nu bakken in een koekenpan. Verhit een koekenpan en smelt de boter. Bak nu alle bloemkoolroosjes tot ze krokant en bruin gebakken zijn. Laat de bloemkoolroosjes op een keukenpapiertje uitlekken en serveer de bloemkoolroosjes bij je aardappels of gewoon met een heerlijke salade.

Deel ons op social media