Gefrituurde Bloemkool

Gefrituurde Bloemkool

Bloemkool is een groente die ontzettende afwisselend gebruikt kan worden.

Zo kan de groente gefrituurd worden. In principe is de methode van frituren gelijk aan het frituren van andere groentesoorten, en fruitsoorten. Dat wil dus zeggen dat je voor het recept ook zelfrijzend bakmeel kunt gebruiken, net als je met oud en nieuw voor de appelflappen kunt gebruiken.

Recept gefrituurde bloemkool

In onderstaand recept voor gefrituurde bloemkool gebruiken we echter een ietwat ander deeg, om het nog lekkerder te maken.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword bloemkool
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 120 kcal

Ingrediënten

 • 1 Bloemkool in roosjes gesneden
 • 1 Eetlepel Bloem
 • Gahakte peperselie
 • 1 Ei
 • 1 Teentje Knoflook, gesnipperd
 • Zout en peper naar smaak

Bereiding

 1. De bloemkoolroosjes wassen, en beetgaar koken.

 2. Beslag maken. Bloem en water tot een glad deeg roeren, de fijn gesneden knoflook, persen kan natuurlijk ook, de fijn gesneden peterselie, en zout en peper naar smaak er doorheen roeren.

  Vervolgens ei klutsen en er doorheen roeren.

 3. Frituurpan voorbereiden en op temperatuur brengen, of eventueel frituurvet in een normale pan warm maken.

 4. De roosjes door het beslag halen, en totdat deze bruin zijn, in de frituurpan bakken.

Opmerkingen - Tips

Als je een grote bloemkool hebt, neem dan gerust wat meer meel.

Eventueel kan je op deze manier de bloemkoolroosjes ook bakken in een oliesoort, zoals pindaolie, of iets dergelijks. Daardoor komt er toch weer een speciale smaak aan de bloemkoolroosjes.

Vanzelfsprekend kan je, naast de fijn gesneden, of geperste knoflook, nog allerlei andere kruiden en dergelijke toevoegen aan het deeg. Eigenlijk alles wat je lekker lijkt, zoals fijn gehakte sjalotjes, uien, maar ook fijn gehakte olijven.

En vanzelfsprekend kan je in plaats van peterselie, of samen met de peterselie, ook allerlei andere kruiden gebruiken. Je kunt de gefrituurde bloemkool geheel naar eigen smaak klaarmaken.

Overigens smaakt een stukje vis, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van de persoon, erg lekker bij gefrituurde bloemkool. Vooral witte vis, of juist vis met een sterke andere smaak, doet het goed.

Deel ons op social media

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.