Bloemkool Recepten

Bloemkool Recepten

Bloemkool is misschien een wat saaie groente, althans dat imago heeft de groente misschien, maar wat veel mensen niet weten, is dat het één van de meest veelzijdige groenten is, waarover we de beschikking hebben.

Alleen kennen de meeste Nederlanders bloemkool alleen van bloemkool met aardappelen en een stuk vlees, of een gehaktbal. Maar er is natuurlijk nog veel meer lekkers te toveren met bloemkool.

Lekkere recepten met bloemkool

Doordat dit een zo veelzijdige groente is, zijn er ook diverse recepten beschikbaar, waarin bloemkool is verwerkt. Recepten als bloemkoolsoep, waarvan we wel moeten zeggen dat je hiervan moet houden, met diverse variaties en recepten.

Maar, je kunt ook verschillende recepten vinden, waarin bloemkool is verwerkt in een salade, als hartige taart, en zelfs in een echt hollands slaatje, en niet alleen als garnering.

Erg lekker zijn bijvoorbeeld de recepten, ook hier weer veel variatie, voor een tomaten bloemkool salade. Maar bloemkool is ook erg geschikt om in een laagje zelfrijzend bakmeel, een zacht en glad deeg bedoelen we, te frituren. Erg lekker, alsof je appelflappen aan het bakken bent, maar dan in plaats van appel, bloemkool.

Dat is toch één van de exotische gerechten die we in Nederland kennen.

En bloemkool is natuurlijk over de hele wereld bekend als veelzijdige groente, in het Duitstalige gebied vaak Karfiol genoemd, en dus wordt de groente ook in allerlei buitenlandse recepten gebruikt.

Enkele voorbeelden zijn

  • Overschotel met bloemkool en gehakt
  • Italiaanse bloemkoolschotel uit de oven
  • Een variatie op Chicken masala is bloemkool masala, één van de recepten uit Suriname
  • En je kunt deze groente ook uitstekend roerbakken

Zo zie je maar weer, dat bloemkool een veelzijdige groente is, die in diverse landen wordt gebruikt in lekkere recepten.

Dus, ook al zeg je dat bloemkool erg saai is om te eten, met een beetje fantasie, kan je met deze oerhollandse groente iets bijzonder exotisch op tafel zetten.

Deel ons op social media