Roerbakken Bloemkool

Roerbakken Bloemkool

Roerbakken bloemkool is een gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt klaar maken, maar wat het lekkerste is als je een wok gebruikt.

Recept roerbakken Bloemkool

Roerbakken bloemkool is een heerlijke variatie op het koken van de groente.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword bloemkool
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 160 kcal

Ingrediënten

 • 1 Bloemkool
 • 1 Prei
 • 4 Wortelen
 • 2 Teentjes Knoflook
 • Sesamolie
 • 150 Gram Kif´pfilet
 • 100 Milliliter Kippenbouillon

Bereiding

 1. Wokken is gezond en de groente behouden hun vitaminen omdat ze maar kort gekookt en gebakken worden. Ook kost het vrij weinig tijd waardoor het ideaal is om voor te bereiden op een drukke doordeweekse werkdag. Voor een heerlijke wok gerecht kun je verschillende groente gebruiken.

  Bloemkool is een prima groente om in een wok gerecht te gebruiken. Het past goed qua smaak bij veel andere groente en is ook snel te bereiden. In dit gerecht gebruik je de bloemkool samen met wortels en prei.

 2. Snij de bloemkool in roosjes en de wortels in plakjes. Deze groente ga je kort koken. 4 tot 5 minuten is genoeg om de groente beetgaar te krijgen. Verhit vervolgens de sesamolie in een wok pan en snij de kipfilet in kleine reepjes of blokjes.

 3. Bak vervolgens de kipfilet en voeg daarna de prei toe. De prei kun je in ringen snijden. De ringen hoeven niet dun te zijn en mogen best dikke plakjes zijn. De knoflook snij je heel fijn en voeg je bij de prei en kipfilet toe. Bak dit geheel even kort op een hoog vuur. De gekookte bloemkoolroosjes en wortels kun je ook nu toevoegen. Wok de groente goed op een hoog vuur.

 4. Als het geheel begint aan te bakken voeg je de kippenbouillon toe. Voor de kippenbouillon kun je ook gewoon een bouillonblokje gebruiken. Voor de smaak maakt het niet zoveel uit en het is natuurlijk veel gemakkelijker dan verse bouillon maken of in huis halen. Roer de bouillon goed door de wok en laat het geheel voor 5 minuten doorkoken. De roerbakken bloemkool is dan gereed om op te dienen. Deze roerbakken bloemkool past goed bij rijst. Je kunt het opdienen met witte rijst.

Deel ons op social media