Afdrukken

Hoe lang moet bloemkool koken?

We gaan hier uit van het recept voor 4 personen, 1 grote bloemkool.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword bloemkool koken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 29.6 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Bloemkool
  • Water
  • Eventueel snufje zout

Bereiding

  1. Snij de bladeren en stronk van de bloemkool, deze kun je eventueel later gebruiken voor een soep.

    Snij ook het harde gedeelte van de stronk uit de bloemkool.

  2. Snij vervolgens de bloem in roosjes. Zo groot als je zelf keer lijkt. Kan dus wat kleiner, kan dus wat groter.

  3. Zet deze roosjes even in water met wat zout, om eventuele beestjes te doden. Afspoelen onder koud stromend water.

  4. Doe ruime water in een pan en doe er eventueel wat zout bij. Breng het water aan de kook.

  5. Doe nu voorzichtig de bloemkoolroosjes in het water en kook deze gedurende 10 tot 15 minuten. Wil je de bloemkool wokken of bakken is een kooktijd van 4 minuten voldoende.

  6. Na het koken even laten uitlekken voordat je de groente kunt opdienen.