Ga terug
Afdrukken

Recept hele geroosterde bloemkool uit de oven

Het recept is voldoende voor 4 personen.
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Hele geroosterde bloemkool uit de oven
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 50 minuten
Totale Tijd 1 uur 10 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 90 kcal

Ingrediënten

  • 1 Grote Bloemkool
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Theelepel Paprikapoeder
  • 1 Theelepel Komijnpoeder
  • 1/2 Theelepel Knoflookpoeder
  • 1/2 Theelepel Uienpoeder
  • 1/2 Theelepel Zout
  • 1/4 Theelepel Zwarte peper
  • Optionele toppings: Geraspte kaas Verse kruiden zoals peterselie of koriander, Citroensap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hete lucht).
  2. Verwijder de bladeren en de onderkant van de bloemkool, maar laat de kern intact.
  3. Meng in een kom de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en zwarte peper tot een kruidenmengsel.
  4. Bestrijk de hele bloemkool gelijkmatig met het kruidenmengsel, zodat de bloemkool goed bedekt is.
  5. Leg de gekruide bloemkool op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Rooster de bloemkool in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 tot 50 minuten, of tot hij zacht is en een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
  7. De exacte tijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de bloemkool.
  8. Haal de bloemkool uit de oven en laat hem een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  9. Serveer de hele geroosterde bloemkool uit de oven met eventuele gewenste toppings, zoals geraspte kaas, verse kruiden of een scheutje citroensap.