-
Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hete lucht).
-
Verwijder de bladeren en de onderkant van de bloemkool, maar laat de kern intact.
-
Meng in een kom de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en zwarte peper tot een kruidenmengsel.
-
Bestrijk de hele bloemkool gelijkmatig met het kruidenmengsel, zodat de bloemkool goed bedekt is.
-
Leg de gekruide bloemkool op een bakplaat bekleed met bakpapier.
-
Rooster de bloemkool in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 tot 50 minuten, of tot hij zacht is en een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
-
De exacte tijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de bloemkool.
-
Haal de bloemkool uit de oven en laat hem een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.
-
Serveer de hele geroosterde bloemkool uit de oven met eventuele gewenste toppings, zoals geraspte kaas, verse kruiden of een scheutje citroensap.