Dit recept voor bloemkool koken is voldoende voor 4 personen, je hebt 1 grote bloemkool nodig.
Snij de bladeren en de stronk van de bloemkool, deze kun je eventueel later gebruiken voor een bloemkoolsoep.
Snij vervolgens de bloem in roosjes. Zo groot als je zelf keer wilt. Kan dus wat kleiner, kan dus wat groter. Denk er wel aan dat de kooktijd bij grotere roosjes iets langer kan zijn.
Zet deze roosjes even in water met een 2 tot 3 snufjes zout, 5 tot 10 minuten, om eventuele beestjes te doden. Daarna goed afspoelen onder koud stromend water.
Doe ruime water in een pan en doe er eventueel wat zout bij. Niet echt nodig, maar sommigen vinden dit lekkerder. Zout toevoegen hoeft niet tijdens het koken.
Breng het water aan de kook.
Doe nu voorzichtig de bloemkoolroosjes in het water en kook deze gedurende 10 tot 15 minuten. Wil je de bloemkool wokken of bakken is een kooktijd van 4 minuten voldoende.
Na het koken even laten uitlekken voordat je de groente kunt opdienen.