Bloemkool nuggets van de barbecue

Bloemkool nuggets van de barbecue

Bloemkool nuggets van de barbecue zijn een vegetarische en vaak ook veganistische versie van de populaire kipnuggets.

In plaats van kip wordt er gebruikgemaakt van bloemkool als hoofdingrediënt. De bloemkool wordt eerst in kleine stukjes gesneden, vervolgens gepaneerd en tot slot gebakken in de oven of gefrituurd tot ze knapperig en goudbruin zijn.

De plantaardige nuggets zijn een gezonder alternatief voor kipnuggets omdat ze minder vet en calorieën bevatten.

Daarnaast zijn ze ook een goede manier om meer groenten aan je dieet toe te voegen.

Bloemkool nuggets kunnen als snack worden gegeten, maar ook als bijgerecht bij een maaltijd worden geserveerd.

Ingrediënten voor de bloemkool nuggets kopen

Je kunt de meeste ingrediënten vinden in de supermarkt.

Bloemkool is meestal verkrijgbaar in de groenteafdeling, maar je kunt deze natuurlijk ook op de markt of bij de groenteboerkopen.

Let er wel op dat de bloemkool geen slechte plekken heeft, is dit wel het geval? Dan kijk je even naar een andere bloemkool.

Als je vegan bloemkool nuggets wilt maken, zorg er dan voor dat je plantaardige melk en vegan paneermeel gebruikt, ook deze vind je inmiddels in de supermarkt.

Saus voor bij de bloemkool nuggets

Er zijn verschillende sauzen die je kunt serveren bij bloemkool nuggets, afhankelijk van je persoonlijke smaak. Hier zijn een paar suggesties:

  • Knoflooksaus: Meng mayonaise, Griekse yoghurt, gehakte knoflook, citroensap, en zout en peper naar smaak.
  • Barbecuesaus: Kies je favoriete merk barbecuesaus of maak het zelf door ketchup, bruine suiker, azijn, Worcestersaus, mosterdpoeder, gerookt paprikapoeder en knoflookpoeder te mengen.
  • Zoete chilisaus: Meng chilisaus, honing, rijstazijn en een snufje zout.
  • Ranch dip: Meng mayonaise, zure room, melk, gehakte peterselie, gedroogde dille, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper naar smaak.
  • Hummus: Serveer met hummus als gezonde en smakelijke dip-optie.

Je kunt de sauzen kopen in de supermarkt of zelf maken. De ingrediënten voor deze sauzen zijn meestal ook in de supermarkt verkrijgbaar.

[wp_ad_camp_2]

Hoe maak je bloemkool nuggets van de barbecue?

Het recept voor de bloemkool nuggets is voldoende voor 4 personen
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Bloemkool nuggets van de barbecue
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 14 minuten
Totale Tijd 34 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 82 kcal

Ingrediënten

  • 1 Middelgrote Bloemkool
  • 1/2 Kopje Bloem
  • 1/2 Kopje Paneermeel
  • 1/2 Theelepel Paprikapoeder
  • 1/2 Theelepel Knoflookpoeder
  • 1/2 Theelepel Uienpoeder
  • 1/4 Theelepel Zout
  • 1/4 Theelepel Zwarte peper
  • 1/2 Kopje Plantaardige melk bijvoorbeeld sojamelk of amandelmelk
  • 1/4 Kopje Olijfolie

Bereiding

  1. Snij de bloemkool in kleine stukjes en zet opzij.
  2. Meng de bloem, paneermeel, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper in een grote kom.
  3. Giet de plantaardige melk in een andere kom.
  4. Dompel elk stukje bloemkool eerst in de melk en vervolgens in het paneermengsel, zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn.
  5. Leg de gepaneerde bloemkool nuggets op een bakplaat en bestrijk met olijfolie.
  6. Verhit de grill van de barbecue voor op middelhoog vuur.
  7. Leg de bloemkool nuggets op de grill en bak ongeveer 5 tot 7 minuten per kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  8. Serveer de bloemkool nuggets warm, met een saus naar keuze.
Deel ons op social media